Opptakskrav

For å kunne søke på studiet må du ha ett av punktene nedenfor:

  • Generell studiekompetanse
  • Generell studiekompetanse etter fagopplæring med fag/svennebrev eller yrkespraksis og utdanning etter 23/5-regelen
  • Realkompetanse
Les mer om opptakskrav

Søknadsfrist

Vi har rullerende opptak med søknadsfrist 15. april. Kvalifiserte søkere tas opp fortløpende.

Send inn en søknad

Priser

Pris per semester: 45 400,-

En registreringsavgift på kr 1.850 kommer i tillegg til studieavgiften.

Utdanningen støttes av Lånekassen, og er godkjent som bachelorutdanning av NOKUT.

Les mer om priser

Utstyr

Informasjon om anbefalt utstyr og pensumliste får du ved skolestart. Vi anbefaler alle våre studenter å investere i egen Mac/PC.

Slik er det å være bachelorstudent på journalistikk!

Studiet

Studiet

Du utvikler deg til en dyktig journalist med høy etisk bevissthet og kompetanse på digitale medier. Samfunnskunnskap om norske og internasjonale forhold er en viktig del av studiet.

Fagområder

Grunnleggende journalistikk og reelle praktiske oppgaver, i alle sjangre med forskjellige tema. Digitale medier, utstrakt bruk av web-TV og sosiale medier. Etikk og samfunnsfag, hvor vi utvikler etisk bevisste og kunnskapsrike studenter.
Les mer om fagområdene her

Jobbmuligheter

Som ferdig utdannet journalist kan du jobbe i alle typer medier. Mange journalister er også ettertraktet til kommunikasjonsjobber i bedrifter eller ideelle organisasjoner. Våre årlige jobbundersøkelser er svært gode og viser at de som vil, de får det til.

Arbeidsform

Du vil gjennom å jobbe med realistiske oppgaver lære deg håndverket journalistikk. Samtidig skal du fordype deg teoretisk, og bli en reflektert utøver av faget. Vi tror på learning by doing og lar deg både prøve og feile.

Fordypning og utveksling

I studiets femte semester vil du spesialisere deg innen digital journalistikk. Det er framtida. Studentene må kunne publisere på alle plattformer, for eksempel lage videojournalistikk. Det er mulig å søke om utveksling til et utenlandsk universitet.

Studiehverdag

Studiet er tilpasset bransjen du skal jobbe i. I fjerde semester har du en to måneders praksisperiode i norske medier. Underveis i studiet gjør studentene utelukkende reelle praktiske oppgaver som publiseres på studentenes egen nettavis Norgesnytt.

Mastergrad

Etter tre år på NKH har du 180 studiepoeng, og kan søke på masterutdanninger i Norge og utlandet.

Biblioteket

Biblioteket er plassert i Kongens gate 22. Vi hjelper deg blant annet med å finne relevant faglitteratur, og har mange gode steder du kan lese og jobbe. Bibliotekets nettsider finner du her.

Studielederen

Lars Richard Bache

Journalistutdanningen på NKH legger stor vekt på praktisk arbeid, fordi vi vet at jo mer du skriver, jo flinkere blir du. Skolen har et velprøvd studieløp med god progresjon, moderne pedagogikk, dyktige lærere og et stort kontaktnett i bransjen, sier Lars. Les mer

Kontakt studieleder på e-post lars.bache@c-k.no

I jobb

Thea Roll Rakeng

Journalist i MinMote, Rampelys og nyheter i VG

– Det aller sterkeste minnet var praksisperioden. Jeg fikk kjenne på hvordan det var å jobbe for et ekte medium. Det beste minnet var studieturen til Berlin, det var sosialt, lærerikt og veldig gøy! Les mer

Praksis

Etter å ha studert journalistikk i ett og et halvt år, er det på tide at studentene får prøve seg på egenhånd. Praksisperioden varer i to måneder, og studentene jobber i alt fra magasiner til riksdekkende aviser.

Nysgjerrig på mer?

Ta kontakt!

Siste nytt