Studiet

Studiet

Dette studiet gir deg verktøyene du trenger for å ta steget inn i filmbransjen, og god trening i å styre, presentere og selge inn egne prosjekter.

Fagområder

Gled deg til spennende fag som filmteori, produksjon, regi og manus. Du får også mulighet til å spesialisere deg innen de fagene du synes er mest spennende.

Jobbmuligheter

Filmstudenter fra NKH får ofte jobb innen TV-produksjonsselskapene som leverer til NRK, TV2, TVN og TV3, samt assistentfunksjoner for spillefilm.

Arbeidsform

Vår filmutdanning gir deg en bred forståelse for hvordan en filmproduksjon foregår ved å la klasserommene fungere som et reelt produksjonssted.

Studiehverdag

Lær deg å produsere til ulike sjangere, og vær innom alt fra regi til entreprenørskap. Hvert år drar vi til et reisemål valgt av studentene, hvor lærerne står for faglig innhold.

Bachelorgrad

Etter to år på NKH kan du fortsette å studere film ved å ta en bachelorgrad i USA, England eller Australia.

Møt studieleder

Finn McAlinden

Denne utdanningen er særegen, fordi vi i fagskolens ånd bruker mye energi på å få deg til å forstå filmbransjen på en helhetlig måte. Dette betyr at du i tillegg til kontinuerlig å være i produksjon på ulike genre og fagområder, sier Finn. Les mer

Nysgjerrig på mer?

Ta kontakt!

Menneskene

Christian Bastiansen//

Jobber med freelance klippejobber og musikkvideoer

Først vil jeg få meg et navn i Norge, før jeg eventuelt drar utenlands.

– NKH har gitt meg mye kunnskap fra kloke lærere som har vært og er i bransjen. [...] Muligheten til å låne profesjonelt utstyr har også betydd mye. Mesteparten av fremgangen min har kommet etter at jeg er blitt kjent med bedre utstyr, så det er jeg veldig takknemlig for.

Les mer

Finn McAlinden//

Driver produksjonsselskap og underviser på NKH.

Når du studerer film så er ikke film underholdning, men fag!

– Etter to år er målet at studentene har en sluttproduksjon som de er stolte av – en film med profesjonelle kvaliteter. Til slutt vil du også ha en produksjonsmappe som er på et slikt nivå at det oppfyller kravene til NRK eller Norsk filminstitutt.

Les mer

Martin Barth Bergholtz//

Jobber som produsent i Merkur Filmproduksjon AS

Samtidig som jeg studerte på NKH var jeg så heldig å få praksis hos NRK.

– Tidligere jobbet jeg som selger og følte at jeg ikke fikk utnyttet kreativiteten min nok. Jeg tok en lang gjennomgang med en coach for å finne ut hvilke emner og deler av livet som hadde gitt glede og inspirasjon opp gjennom årene.  Dette resulterte i at vi fant ut at kreativt arbeid i et kreativt miljø rettet mot film og TV ville passe utmerket til meg.

Les mer

Opptak og priser

Opptakskrav

  • Fullført treårig videregående skole, eller realkompetanse.
  • Realkompetanse: Du er over, eller fyller, 20 år i søknadsåret, du kan dokumentere tre års heltids yrkespraksis/utdanning (herunder lønnet eller ulønnet arbeid, organisasjonsarbeid, verneplikt, siviltjeneste, folkehøyskole med mer).

Ved oversøking vil karakterer fra videregående skole være utslagsgivende. Husk å sende inn vitnemål/karakterutskrift eller annen relevant dokumentasjon sammen med søknaden din.

Les mer om opptakskrav

Priser og utstyr

Utdanningen støttes av Lånekassen, og er godkjent som fagskoleutdanning av NOKUT.

Som student ved NKH får du tett kontakt med næringslivet, og bransjeerfaring gjennom erfarne lærere og realistiske kundeoppdrag. Du vil også få full tilgang til mac-er, teknisk utstyr og programvare tilpasset din utdanning. Pris: kr 52 000 per semester. Denne prisen inkluderer eksamensavgift. Vi anbefaler alle våre studenter å investere i egen Mac/PC. Pensumbøker, annet utstyr og en registreringsavgift på kr 1.750 kommer i tillegg til studieavgiften.

Søknadsfrist

Vi har rullerende opptak med søknadsfrist 15. april. Kvalifiserte søkere tas opp fortløpende.

Send søknad

Siste nytt

Illustrasjonsstudentene våre pryder veggene på Litteraturhuset i Bergen

For andre gang har studenter ved Norges Kreative Høyskole enLes mer

Besøk av lyddesigner Tormod Ringnes

Forrige uke fikk NKH Trondheim besøk av den kjente lyddesignerenLes mer

Finaleplass i NM i Gameplay

Remi Kristiansen er, i tillegg til å være studieleder forLes mer

Norges Kreative Høyskole i Trondheim sanket gull, sølv og diplomer ved årets Sterk-konkurranse.

Det ble prisdryss for studentene ved NKH i Trondheim daLes mer

Bli digital markedskommunikatør

Etter et semester på Digital markedskommunikasjon (Digimak) har jeg gjortLes mer

Nytt studium: Prosjektledelse

Er du på jakt etter en  utdanning som gir degLes mer