Studiet

Studiet

Interaksjonsdesign gjør teknologien du møter hver dag nyttig og gøy, og hos oss skal du lære å utvikle og designe brukervennlige løsninger for både store og små kunder.

Fagområder

Dette studiet har mange spennende fag, hvor du blant annet vil lære å programmere forskjellige dynamiske løsninger ved hjelp av ulike programmeringsspråk.

Jobbmuligheter

Som ferdig utdannet kan du jobbe innenfor en rekke stillinger hos interaktive designbyråer, reklamebyråer, inhousebyråer og andre store og små næringsbedrifter.

Arbeidsform

Utdanningen er svært praktisk. Lær å bruke verktøy som Adobe Photoshop, Illustrator, Flash, HTML, CSS, Javascript og andre programspråk.

Studiehverdag

Du vil bli utfordret på alt fra å designe og programmere apper, til å lage nettsider for selskap som ønsker blest rundt en spillansering. Klikk her for å se spennende arbeider som studenter og lærerne på studiet har laget.

Bachelorgrad

Etter å ha fullført to med interaksjonsdesign, kan du ta en bachelor i Australia.

Møt studieleder

Olivier Klaver

Det er fokus på oppgaver og prosjekter som er lik de du vil møte når du kommer ut i industrien. Utdanningen er fremtidsrettet, har en god faglig tyngde og du lærer om de ulike trinn og ledd i et webprosjekt – fra planleggingsprosessen til design og utvikling. Les mer.

Menneskene

Anne Marit Stakkestad//

Ønsker en fremtidsrettet jobb

Så vidt jeg vet er det ingen skoler som tilbyr Interaksjonsdesign på samme måte som NKH.

– Hos NKH virker det som om det er en fin balanse mellom design og programmering, mens hos andre skoler er det mer fokus på programmeringsbiten. [...] I tillegg har jeg venner og bekjente med god erfaring fra NKH, så da ble valget enkelt!

Les mer

Olivier Klaver//

Studieleder for interaksjonsdesign

Vi vektlegger de tingene som er viktig når du skal ut i jobb som interaksjonsdesigner.

– Vi er opptatt av at utdanningen følger webstandarder slik at studentene får kunnskap som er i tråd med den teknologiske utviklingen. Det betyr at du lærer å bruke de relevante verktøy for å kunne utvikle konsepter på en spennende og funksjonell måte.

Les mer

Jose Manuel, Jonas og Mathias//

Gründere av Interak

Brenner du virkelig for faget, og blir flink, får du garantert en jobb du vil trives med.

– Fremtiden er her nå, og er digital. Bransjen vokser og er stadig under utvikling. Man blir derfor veldig sjelden lei, siden vi alltid jobber med nye og spennende prosjekter.

Les mer

Nysgjerrig på mer?

Kontakt oss

Opptak og priser

Opptakskrav

  • Fullført treårig videregående skole, eller realkompetanse.
  • Realkompetanse: Du er over, eller fyller, 20 år i søknadsåret, du kan dokumentere tre års heltids yrkespraksis/utdanning (herunder lønnet eller ulønnet arbeid, organisasjonsarbeid, verneplikt, siviltjeneste, folkehøyskole med mer).

Ved oversøking vil karakterer fra videregående skole være utslagsgivende. Husk å sende inn vitnemål/karakterutskrift eller annen relevant dokumentasjon sammen med søknaden din.

Les mer om opptakskrav

Priser og utstyr

Utdanningen støttes av Lånekassen, og er godkjent som fagskoleutdanning av NOKUT.

Som student ved NKH får du tett kontakt med næringslivet, og bransjeerfaring gjennom erfarne lærere og realistiske kundeoppdrag. Du vil også få full tilgang til mac-er, teknisk utstyr og programvare på skolen. Pris: kr 49 000 per semester. Denne prisen inkluderer eksamensavgift. Vi anbefaler alle våre studenter å investere i egen Mac/PC. Pensumbøker, annet utstyr og en registreringsavgift på kr 1.750 kommer i tillegg til studieavgiften.

Søknadsfrist

Vi har rullerende opptak med søknadsfrist 15. april. Kvalifiserte søkere tas opp fortløpende.

Send en søknad

Siste nytt

Her er våre gullspirer!

Avgangsutstillingen ble fredag avholdt i Oslo, Bergen og Trondheim, og herLes mer

Reflektor - om veggene kunne snakke

Prosjektet som har plass til alle.        Les mer

NKF blir Norges Kreative Høyskole

Dette har styret i Høyskolen Campus Kristiania, som eier skolen,Les mer

Sjekk ut studentbloggen!

Få et ærlig og reellt innblikk i studentlivet på NKH.Les mer

Møt dine nye studiekamerater

Nå er det ikke lenge igjen til det er høstLes mer