Nyhetsredatørenes råd

 

 

Hva jobber en brand manager med?

 

 

Intervju med kreativ leder i Anorak

Studentportrett

Markus Hermansen//

Debuterte med kortfilm på filmfestivalen i Cannes

Forhåpentligvis kommer jeg et steg nærmere å leve av å lage film.

– Jeg trivdes veldig godt de to årene jeg var på NKH, og har lært utrolig mye om filmskaping der. Som så mye annet, handlet det rett og slett bare om å prøve å gjøre det. Og det var akkurat det vi gjorde på NKH. Vi ble kastet ut i masse praktisk arbeid, og det er det man lærer av.

Les mer

Tatjana Mrkaljevic//

Fikk frilanskontrakt med magasinet KK mens hun studerte

Jeg er veldig fornøyd med både lærerne, klassen og det kreative skolemiljøet.

– Studieprogrammet ved NKH er veldig interessant og variert, samt at det gir detaljert innsikt i de ulike sjangrene. Dette fører til at jeg hele tiden oppdager nye sider ved fotofaget som jeg ikke viste kom til å tiltrekke meg.

Les mer

Benjamin Mathias Silseth//

Ble programleder for NRKs Trekant i studietiden

Da jeg fant ut at jeg kunne studere journalistikk i Trondheim ved NKH var jeg solgt.

– Inntrykket mitt av NKH er veldig bra! Jeg har jo selv fått en super klasse, og man får veldig god oppfølging siden klassene er små og mer intime. Studentmiljøet i Trondheim må man jo være skada for å ikke like.

Les mer

Ute i jobb

Martin Barth Bergholtz//

Jobber som produsent i Merkur Filmproduksjon AS

Samtidig som jeg studerte på NKH var jeg så heldig å få praksis hos NRK.

– Tidligere jobbet jeg som selger og følte at jeg ikke fikk utnyttet kreativiteten min nok. Jeg tok en lang gjennomgang med en coach for å finne ut hvilke emner og deler av livet som hadde gitt glede og inspirasjon opp gjennom årene.  Dette resulterte i at vi fant ut at kreativt arbeid i et kreativt miljø rettet mot film og TV ville passe utmerket til meg.

Les mer

Linn Ellingsen//

Designet OwnFone i Storbritannia.

Jeg er veldig takknemlig for den tiden jeg hadde på NKH og hva jeg lærte der.

- Bedriften CyCell kontaktet skolen og var interessert i å høre om de hadde noen kandidater til jobben. Jobben var å designe de nye mobilene OwnFone for barn og eldre. Tre navn ble gitt, deriblant Linn Ellingsen, som til slutt trakk det lengste strået.

Les mer

Bård Olsen//

Jobber som motion designer i Pronto TV

Det er bedre å drive på med noe man virkelig liker, enn å sitte stuck resten av livet i en jobb du ikke trives i.

- Bård Olsen er uteksaminert fra både Reklame og merkekommunikasjon og 3D og animasjon ved NKH Oslo. Han har blant annet bakgrunn som eventmedarbeider på NKH, frilanser for FlidDesign og animatør for TVNorge-serien “Alt for Norge”.

Les mer